Bedrijfsprofiel

Van familiebedrijfje in Brabantse garage

In 1978 begint Cor de Wit als importeur en verdeler van de thermoplastische verstevigingsmaterialen van Rhenoflex in Nederland, België en Luxemburg. De naam van het bedrijfje dat hij daarvoor opricht is een afkorting van de doopnamen van zijn zoon.

In 1980 neemt zoon Fred het naar hem genoemde bedrijf over en onderneemt jarenlang – samen met zijn vrouw – vanuit de garage naast hun woonhuis. Nadat het assortiment wordt uitgebreid met distributie van de lijmen van HB Fuller in Nederland en België, weten hij en zijn vrouw op een gegeven moment niet meer waar ze alle binnenkomende producten moeten opslaan.

Als de garage uit zijn voegen barst verhuist het bedrijf in 1995 naar een bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Udenhout. Daar wordt het assortiment verder uitgebreid en worden nieuwe machines aangeschaft. Zodat naast grondstoffen ook steeds meer halffabrikaten kunnen worden geleverd.

Tot vernieuwers voor orthopedie en schoenindustrie

Als de huidige directeur Rob de Wit in 2008 zijn vader opvolgt, is het bedrijf na jaren van gestage groei toe aan een volgende stap. Met de ingebruikname van het huidige bedrijfspand op Bedrijvenpark Enschot aan de rand van Tilburg in 2011, is er weer voldoende ruimte om verder te groeien.

Rob gaat op zoek naar innovatieve materialen voor een branche die wordt gekenmerkt door hoogwaardig ambachtelijk vakmanschap. Dat resulteert in een groeiend aanbod van producten die orthopedische schoenen en andere producten (nóg) lichter, comfortabeler en duurzamer maken. En dat de schoenindustrie nóg beter in staat stelt in te spelen op de persoonlijke situatie en wensen van de uiteindelijke drager.

Anno  is Frecoma uitgegroeid tot dé leverancier van hoogwaardige materialen en halffabrikaten voor de schoenindustrie, orthopedische schoentechniek, podologie en overige lederverwerkende branches. De sterke focus op het (door)ontwikkelen en vermarkten van unieke materialen, garanderen een assortiment dat aansluit bij de nieuwste marktontwikkelingen en trends.