Technieken

Stansen

Op onze industriële brugstans kunnen we componenten uit een grote diversiteit aan materialen voor u vervaardigen. De brugstans wordt veelal ingezet voor de productie van hoge aantallen, minder complexe vormen.
Materialen met een afmeting van 160 x 200 cm kunnen worden verwerkt, afhankelijk van de materiaalsoort tot aan 30 mm materiaal dikte.

Schalmen

We beschikken over meerdere schalmmachines waarmee diverse materiaalsoorten kunnen worden voorzien van een schalmrand. In ons atelier kunnen we van harde kunststoffen tot aan zeer delicaat leder voorzien van perfecte en continue schalmrand, desgewenst op uw specificaties. Onze schalmmachines kunnen tot een maximale materiaaldikte van 4 mm verwerken.

Lijmen/coaten

Veel van onze materialen kunnen worden voorzien van een oppervlakte behandeling of coating.

We kunnen rubbermaterialen halogeneren danwel afwassen en we kunnen materialen middels spray- of rollenapplicatie voorzien van een lijmcoating. Hierbij kunt u denken aan het voorlijmen van rubber of kurk plaatmaterialen, zolen of stroken.

Voorvormen

Thermoplastische materialen ( contreforts ) kunnen we voor u tot een dikte van ca. 2 mm vol automatisch voorvormen.

Onze voorvormmachine kan materialen verwerken binnen de volgende maatvoeringen: breedte van 180 to 350 mm en een hoogte van 50 tot 140 mm.

Drukken

In eigen huis kunnen we u meerdere druktechnieken aanbieden om materialen te voorzien van logo en markeringen. Naast de klassieke foliebedrukking hebben we ook de mogelijkheid leder, textiel en microfibers te voorzien van full color bedrukkingen. Ook de opmaak en andere grafische ontwerp aanpassingen kunnen we volledig verzorgen.

Printen

In combinatie met het digitaal frezen en snijden kunnen wij alle ondergronden voorzien van een inkt jet bedrukking. Het aanbrengen unieke coderingen, product informatie en barcodes geeft u de mogelijk om de door Frecoma geproduceerde componenten moeiteloos te integreren in uw logistieke proces.

Digitaal snijden 1

We beschikken over een grote industriële digitale snijtafel voor het vervaardigen van de meest complexe componenten. Hiermee kunnen onze materialen volautomatisch en met hoge precisie en continuïteit worden verwerkt tot halffabricaten. Deze machine wordt ook ingezet voor externe productieorders en prototyping van materialen met een maximale afmeting van 200 x 300 cm en een hoogte tot 50 mm.

Digitaal snijden 2

We beschikken over sleepmessen, oscillerende en roterende messen waarmee we vrijwel elk materiaal met grote precisie digitaal kunnen snijden. Naast plaatmaterialen (tot 200 x 300 cm) kunnen ook materialen direct van de rol (met een diameter van 40 cm en een maximaal gewicht van 100 kg) worden gesneden. Daarmee worden productietijd en materiaalverlies tot een minimum beperkt.

Digitaal Frezen

Naast digitaal snijden kunnen we ook de meeste harde en starre materialen met hoge precisie en efficiëntie frezen.
Harde materialen zoals aluminium, hout en kunststof tot een dikte van 26 mm kunnen worden gefreest en zachte materialen als geschuimde materialen en EVA  tot een dikte van 50 mm.
Voor meer gedetailleerde  informatie kunt u ook onze productie catalogus raadplegen.